Professioneel WordPress webdesign

Wordpress webdesign

Ik ontwerp en bouw WordPress websites waarmee je nieuwe klanten aantrekt of bestaande klanten beter mee kan bedienen.

Waarom WordPress?

Je hebt vast wel eens van WordPress gehoord, maar weet je ook hoe je het moet gebruiken?
WordPress is een populair platform om websites te maken dat gemakkelijk te gebruiken en aanpasbaar is. Als je een website wilt (laten) maken, moet je overwegen om WordPress te gebruiken. Ongeveer 40% van alle websites wereldwijd draait op WordPress.

WordPress wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt, waaronder veel bedrijven. Het heeft een eenvoudige gebruikersinterface en is volledig open source. Dit betekent dat je het kunt aanpassen aan je behoeften of plug-ins en thema's uit de WordPress-repository kunt gebruiken.
WordPress is veelomvattend en veelzijdig, waardoor het een uitstekende keuze is voor het ontwerpen van websites.

Hier zijn 5 redenen waarom je zou moeten overwegen om WordPress te gebruiken voor je volgende webdesign project.

1. WordPress is veilig en stabiel

WordPress heeft een lange geschiedenis van constante verbetering. Sinds 2003 zijn er vijf hoofdversies van WordPress en talloze ‘tussen’-updates van het platform. Elk geeft WordPress verbeterde functionaliteit, geavanceerde functies en een betere gebruikerservaring (UX).

Elke release wordt op een professionele manier georganiseerd, met een projectleider die toezicht houdt op het werk en een groot aantal vrijwilligers uit de gemeenschap die aan de code werken.

Het resultaat van deze inspanning is een constante cyclus van releases - ongeveer drie of vier per jaar - en een bijna constante evolutie. Er is zelfs een 'roadmap' die de toekomst van WordPress schetst. Dit maakt WordPress tot een stabiel, betrouwbaar en sterk platform om voor je website te gebruiken.

WordPress heeft een constante cyclus van releases, waardoor het stabiel en betrouwbaar is om te gebruiken.

Bovendien is WordPress uiterst veilig. Een van de belangrijkste bronnen voor de meest kritieke beveiligingsproblemen is het Open Web Application Security Project (OWASP) 'Top 10'. WordPress werkt aan het versterken van zijn 'core' om elk van deze problemen aan te pakken en andere veelvoorkomende beveiligingsproblemen te verminderen.

Als er een kwetsbaarheid wordt ontdekt, heeft WordPress een procedure om dit te melden via de HackerOne-website.

2. Het CMS is geoptimaliseerd voor zoekmachines

Search Engine Optimization (SEO) is het proces van het halen van de (vaak geheime) benchmarks die bedrijven zoals Google en Bing stellen om het goed te doen in de zoekresultaten. WordPress is vanaf de grond af ontwikkeld om gebruik te maken van wat we weten over SEO en goed te scoren.

Je kan oa. ‘metatags’ instellen. Deze helpen je je berichten en pagina's op een zoekvriendelijke manier te categoriseren. Dit helpt crawlers te leren waar je inhoud over gaat, zodat deze in de juiste resultaten kan worden weergegeven.

Er bestaan ook verschillende plugin die de SEO van je website verder verbeteren. Er zijn tal van speciale oplossingen beschikbaar. Yoast SEO is een van de toonaangevende plug-ins die wij ook gebruiken.

yoast-seo
WordPress heeft een marktaandeel van meer dan 41 procent, en dit is gedeeltelijk te danken aan hoe goed het omgaat met SEO.
Meer dan 41% van alle websites wereldwijd draait op WordPress
3. WordPress is volledig aanpasbaar

Er bestaan duizenden (gratis) plugins die de functionaliteiten van je website kunnen uitbreiden.

Denk bijv. aan een SEO plugin, of een plugin om (contact)formulieren aan te maken.

plugins-wordpress

Afgezien van het toevoegen van extra functionaliteit, kunnen sommige WordPress-plugins je website transformeren in een volledig nieuw platform, bijv. een crm applicatie of een online training platform.

4. WordPress is zeer gebruiksvriendelijk

Ondanks dat het het meest flexibele en krachtige platform is, is WordPress vrij eenvoudig te gebruiken voor beginners.

Wij gaan daar nog een stapje verder in en ontwikkelen schermen op maat zodat content invoer nog sneller en gebruuiksvriendelijker kan.

5. WordPress is gratis

WordPress is gratis software en dat zal zo blijven. Dat betekent dat je het vrij kunt downloaden, installeren, gebruiken en aanpassen aan je behoeften. Je kan het gebruiken om elk soort website te maken.

Er is dus geen (jaarlijkse) licentiekost te betalen.

Er staat een sterke gemeenschap van duizenden gebruikers, ontwikkelaars en kleine bedrijven achter WordPress. Als gemeenschap zorgen zij er allemaal voor dat WordPress een blijver is.

Hier vind je meer informatie hoe je bij ons een WordPress website kan laten maken.

Offerte voor WordPress webdesign

contact me
Ook klaar voor een gebruiksvriendelijke website?
Contacteer me vrijblijvend voor meer informatie of een prijsindicatie.